Meeuwen

Hoe bestrijden we meeuwen?

Meeuwen zijn de voornaamste vogeloverlast in kuststeden. Ze hebben zich aangepast aan de menselijke omgeving, waar bouwstructuren een perfect nest bieden en ons afval en overblijfselen voldoende voedsel verschaffen, waardoor ze blijven terugkeren. Het doden van meeuwen om de overlast te bestrijden is echter niet de meest effectieve oplossing. De beste aanpak is om je eigendom onaantrekkelijk te maken voor meeuwen. Maar waarom zou je eigenlijk de overlast van meeuwen willen aanpakken?

MAAK EEN AFSPRAAK

…voor al uw ongediertebestrijding

Professionele vogelwering

Er zijn vele manieren om je te ontdoen van de overlast van meeuwen. Bij Limas hygienics in Schelle gebruiken onze experts een breed scala aan technieken om je eigendom vrij van meeuwen te maken en te houden. Ons team zal je helpen bij het kiezen van de beste vorm van meeuwwering. We bieden onze diensten aan in zowel België als Nederland en we helpen zowel particulieren als bedrijven. 

Preventie

Het bestrijden van overlast van meeuwen gaat niet alleen om het verdrijven van de vogels. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat ze terugkomen. Ook dat nemen wij voor onze rekening.

Meeuwenbestrijding en preventie

Een oplossing voor elk ongedierteprobleem.

Meeuwenbestrijding bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Meeuwenziektes

  • Histoplasmose: ditzelfde is een zeldzame schimmelinfectie die het gevolg is van het inhaleren van stoffen uit meeuwenuitwerpselen.
  • Cryptokokkose: deze schimmelinfectie is ook het resultaat van contact met meeuwenuitwerpselen. Alhoewel dit eerder zeldzaam is, komt de infectie het meest voor bij mensen die last hebben van auto-immuun ziektes.
  • Psittacose: dit is een bacteriële infectie die wordt overgebracht op mensen door meeuwen en papegaaien.
Andere gezondheidsproblemen zijn het gevolg van vogelmijten. Dit zijn parasieten die zich voeden met meeuwen. De parasieten verspreiden zich als nesten verlaten worden. Vogelmijten voeden zich met bloed en zullen elke gastheer opzoeken die ze kunnen vinden. Andere problemen veroorzaakt door meeuwen:
  • Schade aan daken door uitwerpselen: vogeluitwerpselen zijn zuurrijk en kunnen ondergronden aantasten. Als uitwerpselen zich opstapelen op daken tasten ze de dakbedekking aan en kunnen lekken veroorzaken. Je dak ongeschikt maken voor meeuwen is belangrijk in het voorkomen van deze problemen.
  • Schade door nesten: meeuwen bouwen hun nest in dakgoten, leidingen en hoeken van je dak. Dit zorgt voor opstoppingen en resulteert in het opstapelen van stilstaand water.
  • Schade aan machines: de zuurrijke uitwerpselen kunnen ook schade berokkenen aan airconditioning, gevelplaten, isolatie en industriële machines.
  • Schade door nestbranden: nestmaterialen zijn ontvlambaar en zelfs de kleinste vonk van een kortsluiting kan ze doen ontbranden.
  • Schade aan ventilatiesystemen: meeuwen bouwen nesten in ventilatiesystemen en schoorstenen waardoor ze ziektes kunnen verspreiden en de luchtstroom kunnen blokkeren.
  • Schade aan plafonds: meeuwen kunnen binnendringen en beginnen broeden in zolders van huizen, restaurants, appartementen en elk gebouw dat niet-afgedekte openingen heeft. Na verloop van tijd kan het tot gevolg hebben dat plafonds kunnen inzakken.
Meeuwenbestrijding is belangrijk voor preventie en vele andere problemen. De beste manier om met de overlast van meeuwen om te gaan is het verkrijgen van professionele hulp.

ONZE KERNWAARDEN

DISCREET

24/7

duurzaamheid icoon

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Anderen bekeken ook