Wespen

Hoe bestrijden we wespen?

Wespen variëren aanzienlijk naargelang de soort. De meeste hebben een afgeknepen taille en twee paar vleugels. Hun lichaamskleuren kunnen gaan van metaalgroen en blauw tot zwart. Ook hun groottes kunnen nogal verschillen. De meeste wespen kunnen steken wat bij sommige mensen fataal kan zijn. Van zodra u beslist om wespen te bestrijden dient u het werk over te laten aan professionals.

maak een afspraak

…voor al uw ongediertebestrijding

Wat houdt ongediertebestrijding in?

Wanneer u last heeft van ongedierte zoeken onze experts naar de meest efficiënte én milieuvriendelijke manier om het ongedierteprobleem aan te pakken. Zo bent u zeker dat u snel verlost bent van het probleem op een veilige manier.

Preventie

Het bestrijden van ongedierte gaat bovendien niet enkel om het verdelgen van het ongedierte. Het is net zo belangrijk om te voorkomen dat ze terugkomen. Ook dat nemen wij voor onze rekening.

Geraak verlost van wespen met Limas hygienics

Om wespen te bestrijden gebruikt Limas hygienics in Schelle geïntegreerde oplossingen die verscheidene effectieve en efficiënte wespenbestrijdingmethodes combineren. Onze dienst start met een inspectie om de plaag in kaart te brengen en de beste methode te bepalen om de wespen te verdelgen. We geven je dan documentatie zodat je exact weet welke oplossingen we gaan toepassen. Ons team geeft je verder ook advies om in de toekomst wespenplagen te voorkomen. Ook voor urgente gevallen kan je ons contacteren. Bel ons vandaag op +32 (0) 3298 01 01 of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Ongediertebestrijding en preventie

Een oplossing voor elk ongedierteprobleem.

Ongediertebestrijding bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Waarom zijn wespen gevaarlijk?

Wespen vallen in 3 categorieën op te delen:

  • Sociale wespen: deze wespen zie je het vaakst omdat hun habitat nabij een woning of gebouw is gelegen. Denk hierbij aan sluipwespen en papierwespen. U moet deze wespen bestrijden alvorens ze een grote kolonie kunnen vormen. Wespen die binnenshuis nestelen kunnen schade aanbrengen aan muurplaten of plafonds. Als een wespennest zich binnen bevindt kan dit een serieus risico op een steken-incident met zich meebrengen.
  • Parasitaire wespen: deze beestjes hebben de neiging eitjes te leggen in of op andere insecten. De jongen ontwikkelen zich in de gastheer en doden meestal hun gastheer ook tijdens het opgroeien. Deze soorten zijn niet agressief, maar het ongemoeid laten van deze wezens kan het ecologisch evenwicht verstoren zodat nuttige dieren zoals bijen het slachtoffer worden van hun roofzuchtige broedpatroon.
  • Solitaire jacht wespen: deze wespen leven een afgezonderd leven waarbij het vrouwtje een nest maakt om eieren te leggen. Deze wespen moeten bestreden worden omdat hun steken zeer pijnlijk kunnen zijn.

Wespen zijn nooit agressief tenzij je hun nest verstoort. Hun steek is pijnlijk en kan dodelijk zijn in het geval van een allergische reactie. De nabijheid van de wesp tot menselijke woongebieden kan een serieuze bedreiging vormen voor kinderen en huisdieren die zich niet bewust zijn van hun gevaar.

Waar vind je wespen?

Wespen bouwen hun nesten in beschermde en beschutte plekken zoals muurspleten, dakopeningen, dakranden, schuurtjes en terrasplanken. Je kan hun nest vinden door hun vliegpatroon in het oog te houd

ONZE KERNWAARDEN

DISCREET

24/7

duurzaamheid icoon

Duurzaamheid

Garantie & kwaliteit

Care & Serve

Anderen bekeken ook